Tips voor de perfecte verkoopfoto van je woning

Als je een huis gaat verkopen wil je natuurlijk dat het zo veel mogelijk opbrengt. De kans dat je de beste deal eruit sleept maak je groter door serieus aandacht te besteden aan de verkoopfoto’s van je woning. Met deze tips ga jij scoren met je foto’s en verhoog je de kans op een nog snellere en betere verkoop.

Ga voor schoon

De foto’s van je woning, die gebruikt gaan worden voor de verkoop, worden door een vastgoedfotograaf gemaakt. Deze heeft met zijn ervaring veel kijk op het maken van het perfecte plaatje. De juiste hoek, de mooiste lichtinval en de beste plekken in de woning. Beumer Garantiemakelaars heeft een eigen fotograaf in dienst. Handig, want mocht het weer even tegenzitten komt ze voor de buitenfoto’s gewoon een andere keer terug.

Zelf kun je ook al heel veel doen om de beste foto mogelijk te maken. En dat begint met de grote schoonmaak. Je wilt dat je huis, op de verschillende verkoopsites, spic en span getoond wordt. Dat houdt voor jou in dat je ieder hoekje van je woning gezien moet hebben. Je ziet geen stofwolk, spinrag of kruimel meer liggen. Vergeet ook de ramen niet mee te nemen. Het is even wat werk, maar als je dit eenmaal hebt gedaan, is het slechts een kwestie van bijhouden wanneer er kijkers komen.

Ga voor opgeruimd

Het is voor de potentiële koper belangrijk dat hij zichzelf in jouw woning ziet wonen. Dat gevoel oproepen wordt lastig op het moment dat er allemaal persoonlijke spullen in de woning zichtbaar aanwezig zijn. Denk hierbij aan foto’s, tekeningen van de kinderen of ansichtkaarten bestemd voor je onlangs verjaarde partner. Dit geldt overigens niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor de overige kamers. Kinderkamers die vol staan met zelfgemaakte knutsel- en bouwwerken maken de kamer naast rommelig ook te persoonlijk. Als je dan toch bezig bent met opruimen, kijk dan even kritisch om je heen. Zie je nog meer voorwerpen die rommelig staan, bijvoorbeeld een prullenbak, speelgoed in de woonkamer, de mand van de hond, een overvolle wasmand, dan kun je deze het beste ook even tijdelijk een andere plek geven.

Ga voor luxe

Voor de foto is het belangrijk dat je let op de details. Wat laat je staan en wat haal je weg. Welke accessoires of onderdelen maken het voor de potentiële koper extra interessant om eens een kijkje te komen nemen. Voor iedereen geldt dat ze waar voor hun geld willen en het liefst een beetje meer. Dus hoe luxer je de uitstraling van je woning kunt maken, hoe interessanter deze voor de potentiële koper wordt. Een bubbelbad in de badkamer, een inventieve afzuiginstallatie bij je kookeiland, een mooie gashaard in de tuin. Dat zijn de onderdelen die je eruit wil laten springen. Zorg dat deze niet worden ondergesneeuwd en onderbelicht door loze accessoires. Vermijd ook kapotte en versleten spullen. Repareer ze, zet ze uit het zicht of gooi ze weg.

Ga voor groot

Je wilt natuurlijk een realistisch beeld neerzetten van de woning maar je kunt er wel voor zorgen dat groot overkomt. Jij kunt daar een steentje aan bijdragen door wat spullen weg te halen. Hoe minder spullen in een ruimte, hoe groter deze lijkt. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk, net als het dressoir en de eetkamertafel. Ga zo kamer voor kamer langs en verwijder alle overbodige spullen. Heb je vloerkleden in de kamers liggen? Geef ook deze tijdelijk even een ander onderkomen. Je zult zelf zien dat de kamer zonder kleed ineens een stuk groter lijkt.

Belangrijk is dat de potentiële koper zich thuis kan voelen in jouw woning. Houd dat in gedachte op het moment dat je door je woning loopt en je bezig gaat met restylen.